Menu

Ciupercuțe champignon umplute

Ciupercute umplute la cuptor

Ingrediente pentru 5-6 porții de ciupercuțe umplute la cuptor aveți nevoie de:

  • 500g ciuperci proaspete (15-20 ciupercuțe)
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 linguri de bulion
  • 100g șuncă
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • 100g mozzarela
  • sare
  • piper
5/5 - (1 vote)

Cum se prepară ciupercuțele umplute

Este destul de simplu să preparați această rețetă, iar ciupercuțele umplute sunt un deliciu, atât ele cât și sosul care se formează în urmă coacerii.

Pentru această rețetă de ciupercuțe umplute, aveți nevoie de ciupercuțe mari, de tip champignon. Este nevoie să fie mai mari, pentru a putea să le umplem în scobitura rezultată după ce rupem codița.

Așadar în primul rând ciupercuțele champignon se curăță de învelișul exterior, și li se scot codițele. Apoi se spală bine cu apă rece pentru a elimina orice urmă de pământ. Ciupercile spălate se țin în apă rece cât timp se prepară umplutura.

Cum preparăm umplutura pentru ciupercuțe

Se iau codițele de la ciuperci, se spăla și de curăță. Prin curățare înțelegem tăierea capătului inferior al codiței (cel care a stat în pământ), și răzuirea cu cuțitul a pieliței exterioare a codițelor. După ce au fost spălate și curățate, codițele de ciuperci se tăie cubulețe.

Se curăță 2 cepe și se taie cubulețe apoi se călesc în tigaie cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Cât timp ceapa se călește, curățați cățeii de usturoi și ardeii grași, și tăiați-i cubulețe. Când ceapa a început să se înmoaie și devine străvezie, adăugați și ardeii cu usturoiul și codițele de ciuperci.

Amestecați bine ingredientele în tigaie și condimentați cu sare și piper (după gust). Tăiați apoi șunca în cubulețe mici, și adăugați-o în tigaie împreună cu 50 ml de apă și 2 linguri de bulion. Amestecați din nou ingredientele din tigaie, și lăsați la fiert la flacără mică pentru 10-15 minute, apoi opriți focul și lăsați să se răcească 5-10 minute.

Cum umplem ciupercuțele

Ciupercuțele se scurg bine de apă, apoi se așează într-o tavă ce se poate băga la cuptor. Cu ajutorul unei lingurițe, se ia din compoziția de umplutură preparată anterior, și se pune în cavitatea fiecărei ciupercuțe.

Deasupra fiecărei ciupercuțe se pun câte 2-3 cubulețe de mozarella, aceasta se va topi la cuptor, și va uni umplutura cu ciupercuță.

Ciupercile se bagă la cuptor, și se coc la 160 grade Celsius pentru 20 de minute, până când se înmoaie și se coc.

Cum servim ciupercuțele umplute

Aceste ciupercuțe champignom umplute sunt un aperitiv delicios și merg foarte bine cu un pahar de vin roșu.

Ciupercuțele umplute pot fi servite și ca fel principal alături de o garnitură (cartofi, orez) sau o salată, fiindcă sunt foarte sățioase.

O porție îndestulătoare este constituită din 3-4 ciupercuțe medii.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *