Menu

Chifteluțe vegetale

Ingrediente pentru aproximativ 50 de chifteluțe vegetale:

  • 200g soia granule
  • 2 morcovi mari (200g)
  • 1 kg cartofi
  • 500g ceapă uscată
  • 1 roșie
  • 2 legături pătrunjel verde
  • 1 legătură de mărar
  • 5 ouă
  • 100g pesmet
  • sare
Rate this post

Din când în când fiecare dintre noi are nevoie să renunțe fie și pentru o perioadă scurtă la preparatele din carne. Dacă din diverse motive hotărâți să încercați o rețetă vegetariană, puteți încerca aceste chifteluțe vegetale preparate din legume, care sunt foarte gustoase.

Cum se prepară chifteluțele vegetale

Eu am făcut multe chifteluțe vegetale, dacă nu aveți nevoie de o cantitate considerabilă, puteți alege să folosiți doar 1/2 din cantitățile indicate.

– fierberea granulelor de soia

Pentru că la chifteluțele vegetale vom folosi granule de soia deshidratate, înainte de a ne apuca să pregătim restul legumelor, se impune fierberea granulelor de soia conform instrucțiunilor de pe ambalaj (eu le-am fiert 15 minute după ce apa a dat în clocot). După ce fierbe, soia se pune într-o strecurătoare să se scurgă și să se răcească.

– pregătirea legumelor

Toate legumele se curăță de coajă și se spală bine, apoi morcovii de sau pe răzătoarea mare, ceapa se toacă bucățele mărunte (cubulețe), iar cartofii se dau pe răzătoarea mică și se lasă la scurs într-o strecurătoare.

E drept, ne-a mai rămas verdeața, deci cele 2 legături de pătrunjel și legătura de mărar se spală bine, apoi se toacă mărunt. Îndepărtați pe cât posibil codițele groase înainte de a toca verdeața.

– prepararea chifteluțelor vegetale

Într-un castron mare se pun granulele de soia fierte și scurse bine de apă (se strâng între palme pentru a elimina apa), morcovii rași, ceapa și verdeața tocate mărunt și cartofii rași (cartofii se scurg foarte bine de lichid la fel ca granulele de soia).

Legumele se condimentează cu sare și piper măcinat, apoi se amestecă bine cu 5 ouă crude și 3 linguri de pesmet.

Într-o farfurie amestecați cantități egale de făină și pesmet, apoi din amestecul pentru chifteluțe vegetale formați biluțe cu diametrul de 3-4 cm, care se dau prin amestecul de făină cu pesmet și se prăjesc 3-4 minute în ulei încins. În timpul prăjirii chifteluțele se întorc pe toate părțile pentru a se prăji uniform.

Cum se servesc chiftelulete vegetale

Chifteluțele vegetale din legume sunt o alternativă foarte gustoasă la chifteluțele cu carne tocată și se servesc la fel: reci sau calde, cu muștar sau ketchup.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *