Menu

Chifteluțe din ficăței

Chiftelute de ficatei

Ingrediente pentru 4 porții de chifteluțe din ficăței aveți nevoie de:

  • 2 ouă
  • 6-8 ficăței de pasăre
  • 4 linguri de făină
  • 3 linguri de pesmet
  • 100g cașcaval ras (sau mozzarella fărâmițată)
  • 2-3 căței de usturoi
  • piper
  • sare
Rate this post

Rețeta de chifteluțe preparate folosind ficăței de pasăre am pregătit-o pentru că dezghețasem la un moment dat prea mulți ficăței și nu știam ce să mai fac cu ei, în afară de ficăței în bacon, așa că am căutat puțin pe internet și am găsit această rețetă de chifteluțe cu ficăței de pasăre pe care am hotărât să o încerc.

Cum pregătim chifteluțe din ficăței de pui

Pentru a prepara chifteluțele din ficăței de pui, începem prin a spăla bine 6-8 ficăței de pasăre. Aceștia se spală neapărat cu apa rece, apoi se pun într-un castron și se zdrobesc folosind o furculița. Cele două ouă se sparg în alt castron, se pune făină peste ele apoi se bat bine până când se obține un amestec omogen. Oul cu făină se pune peste ficățeii zdrobiți, apoi se adaugă cățeii de usturoi, sare și piper după gust, cașcaval și pesmet și se amestecă bine, eu le-al amestecat folosind robotul de bucătărie, însă dacă amestecați cu lingura, trebuie să zdrobiți usturoiul în prealabil.

Într-o tigaie, se pune ulei la încins, apoi când acesta este gata, se pun chifteluțele în tigaie, folosind o lingură. Amestecul de chifteluțe este semi-lichid deci nu le veți putea da formă ca chiftelelor obișnuite, ci ele se vor turna cu lingura direct în tigaia cu ulei încins.

După ce prăjiți chifteluța 1 minut pe prima față, presărați pesmet pe ea, apoi întoarceți-o și prăjiți partea unde tocmai ați presărat pesmetul. Repetați procedeul de fiecare dată înainte de a întoarce chifteluța. Chifteluțele din ficăței se prăjesc câte 2 minute pe fiecare parte, întorcându-se la fiecare minut.

Cum servim chifteluțele din ficat de pasăre

Chifteluțele din ficăței de servesc cu garnitură și eventual cu salată sau murături. Ca garnitură puteți alege rețete cu orez sau rețete pe bază de cartofi (natur, copți sau cu rozmarin).

Eu am folosit un morcov pentru decor.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *