Menu

Chec aperitiv cu praz si telemea

Ingrediente pentru 1 chec aperitiv cu praz si telemea

  • 2 fire mari de praz
  • 100g masline fara samburi
  • 100g telemea
  • 3-4 oua
  • 150g faina
  • 50ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper macinat
4/5 - (2 votes)

Din seria aperitivelor coapte care se prepara usor, astazi va propun checul aperitiv cu praz si telemea, ca doar merg bine impreuna, mai ales daca le asociezi si cu niste masline cum am facut eu.

Un chec aperitiv cu praz si telemea, daca nu as fi folosit si masline as fi zis ca este o bucatica rupta din Oltenia.

Cum se face un chec aperitiv cu praz si telemea?

Eu am spalat 2 fire mari de praz, dupa care le-am taiat rondele de aproximativ jumatate de centimetru, apoi rondelele de praz le-am calit cu putin ulei. Cand prazul s-a inmuiat, am oprit flacara am condimentat cu sare si piper proaspat macinat, si am lasat prazul la racit.

Intre timp, eu am batut bine ouale si le-am amestecat apoi cu faina si praful de copt, in acest aluat se pune apoi prazul racit, branza telemea faramitata (sau taiata cubulete) si maslinele taiate felii. Acest amestec pentru chec se toarna apoi intr-o tava de chec in care se pune si hartie de copt.

Pentru checuri eu recomand hartia de copt pentru ca apoi se scoate foarte usor checul din tava, insa daca nu aveti hartie de copt, atunci puteti sa ungeti tava cu unt sau cu ulei, si apoi sa o tapetati cu faina sau pesmet.

Checul aperitiv se coace 45 de minute la 180 grade Celsius, pana cand se rumeneste bine deasupra si este brun-auriu.

Checul aperitiv cu praz si telemea se lasa la racit, si abia apoi se scoate din tava. Se taie in felii inainte de a fi servit.

Galerie imagini

4 comentarii la “Chec aperitiv cu praz si telemea”

  1. Am citit si celelate retete si vad ca doar aici nu se foloseste lapte. Fiind primul chec aperitiv pe care incerc sa-l fac, poti sa-mi spui daca textura se modifica mult prin adaugarea laptelui?

    1. Din punctul de vedere al texturii, laptele nu influenteaza, puteti folosi la fel de bine si apa, cu atat mai mult cu cat aceasta reteta are in compozitie si branza. Eu am folosit lapte pentru ca aveam in frigider si mi s-a parut ca se potriveste pentru gustul checului aperitiv cu branza si praz.

    2. Ouale au fost suficiente pt aceasta reteta, spre deosebire de celelalte retete de chec aperitiv pe care eu le-am facut, aceasta are cu 1 ou mai mult si ceva mai putina faina.

      Spor in bucatarie.

  2. Am intrebat pentru ca neavand lichid in compozitie (nici lapte nici apa) banuiesc ca va fi putin altfel decat celelalte checuri aperitiv. Maine o sa-l incerc si scriu cum a iesit :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *