Menu

Bruschete cu cașcaval

Bruschete cu cascaval

Ingrediente pentru 2 bruschete cu cașcaval aveți nevoie de:

  • 2 felii de pâine
  • 50g cașcaval
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 linguriță busuioc uscat
4/5 - (1 vote)

Bruschetele sunt aperitive iteliene ce constau în pâine coaptă și asezonată cu usturoi, sare și ulei de măsline.

Toppingurile bruschetelor variază în funcție de gusturi și preferințe, iar cel mai des întâlnite sunt bruschetele cu roșii, însă de această dată eu voi prezenta o rețetă de bruschete cu cașcaval, iar dacă vreți să vă simțiți mai aproape de Italia puteți folosi mozzarella în locul cașcavalului.

Cum se prepară bruschetele

Într-o tavă, se pun pun feliile de pâine la cuptor pentru 5-6 minute, până când miezul devine puțin crocant.

Între timp, zdrobiți usturoiul și amestecați-l într-un castron sau o ceșcuță cu uleiul de măsline. De asemenea, dați pe răzătoare cașcavalul.

După cele 5 minute în care pâinea a stat la cuptor, scoateți tava cu feliile de pâine, și ungeți fiecare felie pe ambele părți cu amestecul de ulei de măsline și usturoi.

Puneți apoi cașcavalul ras pe ambele felii și băgați-le la cuptor încă 2 minute, pentru a se topi cașcavalul. Dacă tăiați cașcavalul felii în loc să îl dați pe răzătoare, acesta se va topi puțin mai greu și va fi nevoie să lăsați bruschetele mai mult la cuptor.

Serviți aceste delicioase bruschete cu cașcaval cât sunt calde, și presărați puțin busuioc uscat deasupra lor după ce le-ați scos de la cuptor.

Pofta buna!

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *