Menu

Apertiv cu anşoa şi blue cheese

Ingrediente pentru 16-18 aperitive cu anşoa şi blue cheese:

  • 1 borcan mic anşoa
  • 1 borcan ardei copt
  • 100g brânză cu mucegai
Rate this post

De fiecare dată când mai dau câte o petrecere, mă gândesc şi caut idei noi de aperitive pe scobitoare sau pe ţepuşă pentru că sunt foarte practice în ceea ce priveşte servirea. Pentru aperitivele de astăzi am ales să combin nişte rotiţe de anşoa cu ardei copt şi blue cheese, rezultatul a fost gustos, dar este nevoie de puţină atenţie în manipularea branzei pentru că se poate rupe.

Cum se fac aperitivele cu anşoa şi blue cheese?

La aceste aperitive am folosit nişte ţepuşe pentru cocktail, deoarece sunt ceva mai lungi decât scobitorile şi se portiveau mai mult pentru aceste aperitive.

Aşadar, pentru aperitive, se scurge ardeiul copt de lichid, spoi se taie fâşii de 2-3cm lăţime, apoi brânza se taie în cubuleţe cu latură de aproximativ 1.5cm. Fiecare cubuleţ de brânză se înveleşte în câte 1 fâşie de ardei copt, apoi se înfige o ţepuşă prin ele, şi se mai pune 1 file de anşoa făcut rotiţă. Eu am avut file de anşoa făcut rotiţă în jurul unei capere, deci mi-a fost relativ uşor să asamblez totul.

În principiu veţi obţine 16-18 bucăţi, pentru că atâtea file-uri de anşoa sunt într-un borcănaş, iar dacă vă rămân brânză şi ardei copt, le poate ciuguli bucătarul 🙂

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *