Menu

Aperitiv cu somon și mini toast

Ingrediente pentru 40 de aperitive cu somon și mini toast aveți nevoie de:

  • 1 pachet mini toast (40 buc)
  • 1 legătură ceapă verde
  • 100g brânză ricotta sau brânză dulce
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 castravete mare
  • 100g somon afumat
  • mărar verde
  • sare de mare
5/5 - (1 vote)

Aperitivele cu somon, cremă de brânză și castraveți servite pe mini toast au fost un adevart hit atunci când le-am preparat și au dispărut aproape instantaneu de pe masă, e drept că și mini toast-ul este foarte gustos.

Eu am cumpărat un pachet de mini toast de la Mega Image, și nu am văzul în altă parte, dar dacă nu aveți puteți folosi felii mici de pâine coapte la cuptor sau biscuiți crocanți sărați.

Cum preparăm aperitivele cu somon și mini toast

– crema de brânză cu ceapă

Pentru a prepara aperitivele cu somon și mini toast începem prin a pregăti crema de brânză cu ceapă verde. Dacă alte dați am pregătit cremă de brânză cu mărar, pentru aceste aperitive am făcut o cremă de brânză cu ceapă care se potrivește mult mai bine cu somonul.

Se folosește doar partea superioară a frunzelor de ceapă verde (adică partea verde). Frunzele de ceapă se toacă mărunt și se amestecă bine cu 100g de brânză ricotta (sau altă brânză dulce) și 1 lingură de ulei de măsline folosit pentru a lega crema de brânză. Eu am omogenizat crema de brânză în robotul de bucătărie.

– pregătirea ingredientelor

Castravetele se spală și se taie felii potrivite. Dacă este un castravete mai mare, puteți să mai tăiați rondelele astfel încât să fie de o dimensiune similară cu suprafața feliilor de mini toast pe care se vor asambla aperitivele.

Somonul afumat se taie fâșii de până la 1 cm grosime și 4-3 cm lungime care apoi vor fi folosite la aperitivele cu somon și mini toast.

– asamblarea aperitivelor

Se pun feliile de mini toast pe o farfurie sau un platou mare. Pe fiecare feliuță de mini toast se pune aproximativ 1/2 linguriță de cremă de brânză cu ceapă. Eu am pus crema de brânză într-o pungă, am tăiat punga la un colț și am pus cremă pe pâine folosind punga pe post de șpriț.

Peste brânză se pune câte o felie de castravete, apoi deasupra se pune somon și puțin mărar. Eu am pus fâșiile de somon sub forma unui ochi de tip fundiță în centru căruia am așezat apoi frunzulița de mărar.

Când servim aperitive cu somon?

Aperitivele cu somon, cremă de brânză și castravete pe mini toast pot fi servite oricând la o petrecere sau la un eveniment festiv, pentru că prezentarea lor este cu adevărat desăvârșită, iar prin simplu fapt că aveți în meniu somon afumat veți impresiona o parte din invitați.

Aceste aperitive cu somon afumat nu sunt greu de realizat, iar combinația de arome a ingredientelor este cu adevărat savuroasă.

Galerie imagini

2 comentarii la “Aperitiv cu somon și mini toast”

  1. procesul pare destul de migalos, dar rezultatul merita efortul; La degustare, s-au bucurat de aprecierea tuturor pretentiosilor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *