Menu

Aperitiv cu prosciutto și anghinare

Ingrediente pentru 10-15 de aperitive cu prosciutto și anghinare aveți nevoie de:

  • 7-8 felii prosciutto crud
  • 4-5 bucăți anghinare murată
  • 4-5 felii mozzarella
  • 1 fir de mentă verde
  • sare de mare
Rate this post

Când am pregătit aperitivele cu somon și mini toast, am preparat și aceste aperitive interesante cu anghinare și prosciutto crudo.

Dacă în trecut v-am prezentat o rețetă cu prosciutto și pepene galben ce îmbină în mod foarte plăcut gustul sărat al șuncii cu cel dulce al fructului, de această dată am combinat șuncă de tip prosciutto cu anghinare murată, brânză și mentă o rețetă pe care am găsit-o pe un site italian.

Cum pregătim aperitive cu anghinare și prosciutto

Anghinarea murată este mai greu de găsit în magazine eu am încercat la majoritatea supermarketurilor, și am găsit la Metro (dar aveau doar o cutie gigantică de câteva kilograme), și la Carrefour unde am găsit cutii normale de 400g. Nu pot să spun că anghinarea murată are un gust plăcut sau neplăcut, este o legumă normală care nu iese cu ceva în evidență, însă combinația cu prosciutto și brânză este foarte gustoasă.

Bucățile de anghinare murată sunt destul de mari, așa că pentru a obține niște aperitive ce pot fi mâncate din 1-2 mușcături, va trebui să tăiem fiecare anghinare în 4 pe lungime.

Feliile de mozzarella se taie fâșii, și se pune o fâșie de mozzarella pe un sfert de anghinare, apoi o frunză de mentă și se înfășoară cu o jumătate de felie de prosciutto tăiată pe lungime. Procedeul se repetă până când faceți câte aperitive doriți.

Dacă vreți puteți înfige o scobitoare dintr-o parte în alta a aperitivului pentru a fi mai stabil, și mai ușor de servit de către invitați.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *