Pizza mexicana cu chorizo

Pentru a îmbogăți colecția de pizza, am preparat și pizza mexicană cu chorizo. Chorizo este un un cârnat mai gros (cam de diametrul unui salam mai mic), care este făcut din carne de porc, grăsime de porc, sare și paprika, sau pulbere de ardei iute.

În primul rând veți avea nevoie de aproximativ 300g de aluat pentru blatul de pizza, care se întinde cu făcălețul la forma și dimensiunea tăvii în care veți face pizza. Se pune apoi blatul de pizza în tavă și se lasă la odihnit 10 minute. Apoi se pune blatul la cuptor, la 160-180 grade Celsius pentru 15 minute.

Când blatul este gata, ungeți-l cu sos de roșii gros amestecat cu jumătate de linguriță de piper. Puteți folosi roșii zdrobite, bulion cu apă sau suc de roșii gros. După ce distribuiți uniform sosul de roșii pe blatul de pizza, adăugați felii de mozzarella și câteva rondele de ardei iute.Presărați și puțin piper măcinat.

Deasupra acestora așezați feliile de chorizo, astfel încât să acopere pe cât posibil toată suprafața blatului. Printre feliile de chorizo, adăugați și rondele de ardei gras, curățat de semințe și cotor, și tăiat felii de cca. 2-4mm grosime.

Pizza mexicană cu chorizzo, se completează prin adăugarea de porumb dulce și boabe de mazăre fiartă, ingrediente tipic mexicane. Se mai pun câteva felii de mozzarella deasupra și puțin oregano uscat, apoi se pune la cuptor încă 15-20 de minute, până când grăsimea din chorizo începe să se topească.

Pizza mexicană este puțin picantă, datorită ardeiului iute și a salamului chorizo, pentru cei ce sunt fani înfocați ai preparatelor iuți, puteți adăuga și puțin sos tabasco sau sos chilli, înainte de a servi pizza mexicană cu chorizo și legume mexicane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 8 =